Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Oppdatert 11.januar 2021

Etter fem år med Audi A4 Allroad skiftet Ruben Nilsen og familien ut dieselbilen med elektriske Audi e-tron 55 quattro. Det har ikke familien på fem angret på.

– Vi var veldig fornøyd med bilen vi hadde, men fikk et tips fra Andreas på Gumpens Auto Øst om at Audi e-tron var bilen for fremtiden. Vi har handlet av han i årevis og valgte da å bytte inn bilen, forteller Nilsen.

Før han ble gjort oppmerksom på e-tron hadde familien Nilsen hatt to Audi A4 de siste fem årene, men det ble ikke mye diskusjoner før de skiftet ut den to år gamle dieselbilen med en splitter ny e-tron. – Jeg sådde vel et frø hos Elisabeth, og så var det hun som spurte om vi ikke skulle skifte, så det gikk veldig fint, smiler Ruben.

Han er til vanlig snekker og utgjør tyve prosent av en aktiv familie på fem. Ruben selv liker å dykke, og i lag med kona Elisabeth blir det både løping og svømming på fritiden. I tillegg til aktivitetene de gjør sammen spiller begge guttene fotball, og skal fraktes til både kamp og treninger, en ikke helt ukjent situasjon for mange norske familier. – Det blir jo en del farting med ungene som skal på fotballtrening og kamper, og de skal inn og ut av bilen med sko og tøy, så bilen får kjørt seg, det er helt klart, humrer Ruben.

Til den bruken er det greit med en romslig bil, og da passet det nok fint at den nye bilen har 636 liter bagasjeplass, drøyt 130 liter mer enn i familiens tidligere A4 Allroad. – Vi har minst like god plass i bilen nå som med den forrige bilen, kanskje til og med litt bedre. I tillegg er det god bagasjeplass, så totalt føler jeg det er en romslig bil, sier Nilsen mens han stabler inn både oksygentank og barnevogn. Stablingen av bagasjerommet får Elisabeth til å tenke tilbake til årets sommerferie. Bagasjerommet ser vel omtrent ut nå som den gjorde da vi kjørte østover på ferie i år, humrer hun når hun ser det fulle bagasjerommet med barnevogn, to kofferter, dykkerbag og oksygentank.

I tillegg til å få plass til hele familien, som i sommer ble utvidet fra fire til fem, trengte de hengerfeste for å kunne dra både henger og båt. Alle boksene ble krysset av, og den nye Audi e-tron kom inn på tunet vinter. Det var rett og slett en perfekt bil for familien vår, og jeg tror også den er det for den vanlige nordmann. A4 Allroad ble tidligere kalt “Norgesbilen”, men jeg tror e-tron er den nye “Norgesbilen”. Det er hvertfall ingen grunn til at den ikke skal være det. Det er en veldig god flerbruksbil, skryter Nilsen.

Det blir mye småkjøring i hverdagen, men Nilsen har hatt den på langturer både til Oslo, Hovden og Stavanger. På de turene har ikke rekkevidden vært et problem, og ofte stopper familien mer enn det han må. Helt ærlig så har jeg ikke tenkt veldig på det. Den har lang rekkevidde i utgangspunktet, men på slike lange turer med barn så må du stoppe et par ganger uansett, og da er ikke det noe ork å plugge i den ladekabelen. Det har gått veldig fint må jeg si, avslutter familiefaren.